cannabis-g866c5d822_640

Масло от Коноп

Маслото от коноп е революционно откритие в съвременната козметика!

Конопеното масло се характеризира с противовъзпалително и успокояващо свойство. Подкрепя хидробаланса в кожните тъкани. То овлажнява дълбоко

и подхранва кожата благодарение на естествените си биоактивни съставки,

които проникват бързо в дълбочина. Видимо подобрява състоянието на

сухата кожа, коса и скалп и подкрепя хидролипидния защитен филм, укрепва кожата и връща блясъка. Забавя

стареенето на клетки благодарение на антиоксидантните свойства, които намаляват разрушителното действие на свободните радикали и благоприятства регенерацията. Дава изключителни резултати при пигментни петна.

laika

Лайка

Лечебно растение от семейство Сложноцветни расте главно в Централна Европа и в Западна и Централна Азия. Има силно противовъзпалително и успокояващо действие.Стимулира метаболизма и регенерацията на тъканите. Подходящ за всеки тип кожа!

Salvia officinalis. Sage leaves on old wooden table. Garden sage.

Салвия (Градински чай)

Има силно успокояващо действие при чувствителна и раздразнена кожа. Силно противовъзпалително и антибактериално действие. Ускорява регенерацията на кожата. Градинският чай пречиства кожата и има стягащ ефект. Спомага за регулирането на жлезите, произвеждащи излишен себум и възстановява естествения защитен слой на кожата.

Caffeine chemical formula over yellow background

Кофеин

Основното действие на кофеина е "проводник” - активира и стимулиращите всички процеси в клетките особено тези, които преди това са били забавени. Кофеинът е изключително ефективен и при борбата с отпусната и уморена кожа. Укрепва клетъчните мембрани, което води до повишаване еластичността на кожата!

Charcoal and powder (activated carbon) on white background.

Активен въглен

Активният въглен се използва в козметиката и е най-доброто почистващо средство. Той озарява и избистра тена на кожата. Предпазва и поправя уврежданията от слънце и акне благодарение на дълбоко проникващото си действие. Детоксикира кожата и стимулира обновяването на клетките ѝ.

Fresh yellow whole and half Quinces on white background

Екстракт от семената на Дюля

Екстрактът от дюля помага на кожата да запази естественото си ниво на влага. Богато съдържание на витамини, минерали и полизахариди. Има силно противовъзпалително и успокояващо действие.

karbonat

Цинк

Уникално средство в грижата за сухата, възпалена и лющеща се кожа. Елементът има антибактериални свойства и премахва възпалителните процеси. Защитава кожата от вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи.Нормализира дейността на мастните жлези и се бори с акне и други кожни проблеми.

atribu

Арбутин

Арбутинът е натурален агент за избелване. Извлича се от растенията на сем. Пиренови. Подходящ за всички видове кожа. За сияен и свеж вид с равномерен тен!
Molecules or atom isolated on blue background. Abstract structure in science and medical concept, 3d illustration.

Азулен

Представлява ненаситен въглеводород, течен компонент със син цвят извлечен от различни етерични масла – немска лайка, пелин, бял равнец, валериан, жълт кантарион. Той има противовъзпалително, антиалергично и успокояващо действие. Отлично овлажнява и ускорява регенерацията на кожата.
Salvia nemorosa lush flower bed with sage blue and purple flower color lush green color perennial flower bed.

Салвия

Salvia Officinalis Extract

Храстът салвия, наричан също градински чай, идва от региона на Средиземно море. Името му произлиза от латинския глагол "salvare", лекува. Салвия действа основно чрез своето етерично масло, което е особено ефективно срещу бактерии, гъбички и вируси. В козметиката се използва против акне и мазна кожа.
One flower of a calendula close up on a white

Невен

Chamomilla recutita extract

притежава антисептично, противомикробно и противовъзпалително действие. Ускорява зарастването на рани, успокоява раздразнението и регенерира кожата. Облекчава състоянието при различни кожни заболявания – дерматити, екземи, лишеи, розацея и сърбежи. Особено подходящо при чувствителна, лесно зачервяваща се кожа.
Plantain leaf in alternative medicine. Healing potion, herbal medicine.Broadleaf plantain leaves

Живовляк

Расте в прохладните и умерени зони на Европа, Северна и Централна Азия. Използва се за заздравяването на рани, тъй като ускорява кръвосъсирването. Действа успокояващо и при ухапвания от насекоми. Съдържа танини които имат силно изразено стягащо и противомикробно действие. Успокоява възпалена, чувствителна и проблемна кожа!
hand-holding-shea-butter-in-the-wooden-bowl-2021-08-30-07-33-04-utc

Масло Ший

Природна африканска съставка с хидратиращо, подхранващо и лечебно действие, която всеки трябва да има в дома си. Познато като „женското злато“ с безбройните си качества е естествен хидратант, богат на много хранителни вещества – витамини (A, E, D, F) антиоксиданти, полифеноли, алантоин, мастни киселини.

Разнася се лесно, без да утежнява и попива мигновено, като освен на повърхността действа и в дълбочина. В комбинация с други добре подбрани съставки го поставят на приоритетно място за употреба в козметиката.

Овлажнява и омекотява кожата. Възстановява еластичността и ускорява регенерацията на клетките, като придава плътност и мекота. Премахва сивия тен и предотвратява преждевременното стареене. Намалява бръчки, белези и стрии!
Green jojoba fruit with a bottle of oil isolated on white background

Масло от Жожоба

Маслото от Жожоба е добито от ядките на храстовидното растение Simmondsia chinensis, което се среща в южните части на Аризона, Калифорния и северозападните части на Мексико. През вековете е използвано при лечение на рани и кожни проблеми. Съдържа антиоксиданти и нутриенти и е богато на витамини и минерали, които подхранват и защитават кожата. Наличието на природен витамин Е го прави идеален агент против бръчки. Попива лесно, овлажнява и успокоява след слънчеви изгаряния и при кожни раздразнения и възпаления. Фантастична суровина за подмладяващи козметични продукти.
Close up photo of a shoulder and back of woman. Hand of cosmetologist spreading white clay on the skin

Каолин

Каолинът е много фин и мек вид глина. Поглъща и изчиства натрупаните в кожата токсини и замърсявания. Деликатно ексфолиращо, детоксикиращо и ароматизиращо действие. Почиства и успокоява кожата. Премахва и регулира излишния себум, нормализира мастната секреция и изчиства порите в дълбочина. Стимулира кръвообращението, намалява отока и тонизира кожата. Активира обмяната и регенерирането на клетките. Изглажда, омекотява и възвръща естествената еластичност и блясък на кожата! Подходящ е за всеки тип кожа дори чувствителна и проблемна.
Man's hand pours milk kefir into a jug to prepare a healthy breakfast for the intestinal microbiota.

Лактобацилен фермент

Лактобацилният фермент е бактерия от рода на лактобацилите, която възстановява и поддържа естествения баланс на кожата. Особено подходящ за кожа, склонна към възпаления (вкл. акне). Подобрява микрофлората на кожата и нейната защитна функция. Предотвратява загубата на влага, намалява дълбоките бръчки. Притежава стягащо и регенериращо действие.
dried-vetiver-roots-and-vetiver-essential-oil-in-a-2021-10-28-23-47-35-utc

Масло от Ветивер

Маслото от Ветивер се добива от ароматните корени на растението Vetiveria zizanioides. Най-качественото масло се получава от корените събрани около втората година след култивирането на растението. Корените се изкопават, почистват и след това сушат. Маслото от Ветивер има способността да разгръща величието на своя аромат във времето и колкото повече отлежава, толкова по - наситен става ароматът му. Ветивер е един от най-интересните екстракти, които се използват в съвременната мъжка козметика. Прилага се и в парфюми, като Guerlain, Coco Mademoiselle от Chanel, Miss Dior от Dior, Opium от Yves Saint Laurent. Той насърчава възстановяването на нови кожни клетки, което го прави зключително търсена съставка в дерматологията. Известно е със своите успокояващи и охлаждащи ефекти. Спомага за зарастване на рани и насърчава растежа на нова тъкан!
b3

Ниацинамид (Витамин В3)

Антиоксидант, който предпазва кожата от свободните радикали. Предотвратява преждевременното стареене и стимулира производството на липиди и образуването на собствен колаген и еластин. Резултатът е по-стегната и гладка кожа с равномерен тен. При редовното му използване видимо подобрява еластичността и изглажда фините и дълбоки линии. Витамин В3 подпомага образуването на липиди и серамиди, които са от важно значение за защитната функция на кожата. Многократни проучванията доказват, че притежава силен регенериращ ефект. Минимизира разширените пори! Ниацинамидът регулира производството на себум, матира Т-зоната и има антибактериален ефект. Съдейства за увеличаване на меланина, като изравнява пигментните петна.
Witch hazel

Хамамелис

Hamamelis virginiana extract. Хамамелис също известен като Китайска вещица леска, е вид цъфтящо растение от семейство хамамелисови. Вирее в Централен и Източен Китай, в Анхуей, Гуанси, Хубей, Хунан, Дзянси, Съчуан и Джъдзян.

Използва се широко за медицински цели. Основно външно върху рани, натъртвания и отоци. Силен антиоксидант със стягащо действие, което го прави много полезен в борбата с акне. Често се използва при псориазис, екзема, врастнали нокти. Предотвратява изпотяването на лицето и намалява възпалението на пъпките. Отлично средство срещу сърбеж. Успокоява кожата след бръснене при всички зони на тялото. Лечебните свойства на Хамамелис ефикасно премахват възпаленията и зачервяванията. Успокоява след слънчево изгаряне.

The texture of a thick cosmetic hyaluronic or collagen gel on a neutral background.

Еластин

Хидролизираният Еластин е основен градивен елемент на съединителната тъкан и сухожилията, който се намира и в стените на кръвоносните съдове, в белодробната тъкан и в сърцето. Синтезира се от кожни фибробласти и придава еластичност на тъканите. Използвайки се в козметиката, той забавя процеса на стареене, прониква дълбоко в епидермиса и свързва водните молекули, като така овлажнява и изглажда кожата.Еластинът притежава две аминокиселини десмозин и изодесмозин благодарение на които е естествен еластомер, който играе ролята на дъвка, като по този начин възстановява структурата на кожата. И двете аминокиселини имат няколко свободни електрона, които образуват пептидни връзки. Те позволяват на еластиновото влакно да се разтегне и да се върне в първоначалната си форма без изкривяване. Прави кожата еластична, подобрява нейната жизненост и изглажда дълбоките и фини бръчки. Ароматните аминокиселини, съдържащи се в еластина, имат способността да абсорбират UV лъчи. Благодарение на подхранващите си свойства, еластинът намира приложение в производството на качествена козметика за зряла кожа.
Propolis granules with honeycomb on old wooden board

Прополис

Прополисът е смес от смолисти вещества, пчелен восък, балсами и етерични масла

с приятен аромат, която пчелите събират

от растенията и дърветата. Още древните египтяни са оценили бързото регенериращо действие, което оказва върху кожата. Съдържа повече от 300 вещества с антиоксидантно действие, витамини от групата B, минерали, танини

и други полезни вещества. Има силно успокояващо действие както за комбинирана кожа, така и за лющеща се

и суха.Спомага за премахването и изчистването на черни точки, акне и несъвършенства по кожата.
Omega 3 gel capsules in wooden spoon.

Токоферол (Витамин Е )

Основен антиоксидант сред витамините в козметиката. Защитава кожата от свободните радикали и слънцето. Участва активно

в процеса на регенерация на клетките като заличава бръчките, хидратира в дълбочина и действа противовъзпалително. Подобрява състоянието на епидермиса и заличава белезите на увреждане и стареене. При редовна употреба кожата става гладка, стегната с равномерен тен, пигментните петна и лунички изсветляват.
Illustration of vitamin B5 capsule. Vector medical or pharmaceutical icon for health and prevention. Gold shining pill isolated on a white background.

Пантенол (Витамин В5)

Притежава влагозадържащи, противовъзпалителни, регенериращи и лечебни свойства. Подобрява бариерната функция на кожата и нейната еластичност, насърчава регенерацията на клетките и заздравяването на рани. Подходящ дори и за бебета!
Medicine. Aloe vera on the table

Алое Вера

Алоето е от семейството на лилиите като за негова родина се счита Судан или Арабския полуостров.Притежава охлаждащо, противовъзпалително и овлажняващо действие. Успокоява сърбежа, задържа влагата и хидратира в дълбочина. Силно антиоксидантно действие, засилва регенерацията на клетките и стимулира производството на колаген. Също така, той има известен ефект срещу вируси, бактерии

и гъбички, и се препоръчва при акне. Подходящо за всеки тип кожа! Протектира кожата при псориазис, дерматити, акне и слънчево изгаряне.
Transparent hyaluronic gel on a green background. Close-up texture.

Хиалуронова киселина

Хиалуроновата киселина задържа влагата в кожата и добавя допълнителна вода, като по този начин се образува защитен филм, който не позволява влагата да изчезне. Възстановява водния баланс на кожата и малките бръчици направо да изчезнат, а по-дълбоките видимо да се подобрят. Едно от най-големите цени на хиалуроновата киселина, което е абсолютно подходящо за всеки тип кожа.